TELC nyelvvizsga

Általános információk

Felhívjuk kedves Vizsgázóink figyelmét, hogy a bizonyítványok irodánkba érkezéséről minden esetben az ulrich.judit@sopronitit.hu címről küldünk értesítést, a telc@telc.hu címről érkezett e-mail csak tájékoztató jellegű!

A TELC általános, komplex, írásbeli és szóbeli, egynyelvű vizsgákat szervez Magyarországon, amelyeken angol és német nyelvből nemzetközi és államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány szerezhető. A TELC francia, olasz, orosz, spanyol és török nyelvből nemzetközi, Magyarországon honosítható vizsgákat is szervez. A TELC államilag elismert vizsgái: angol (A1, A2, B1, B2, C1), német (A1, A2, B1, B2, C1). Az államilag elismert bizonyítvány többletpontot jelent a felsőoktatási felvételin és szükséges a diploma megszerzéséhez.
A vizsga teljesítésének feltétele a szóbelin és írásbelin külön-külön elért, legalább 60%-os és a készségenként elért legalább 40%-os teljesítmény, így a vizsgázó nemzetközi és államilag elismert komplex bizonyítványt kap. A vizsga csak szóbeli vagy írásbeli részét sikeresen teljesítők egyes államilag elismert vizsgáinkon külön szóbeli vagy írásbeli bizonyítványt szerezhetnek.
A TELC vizsga beszédcentrikus és a hétköznapi kommunikációra épít. Az írásbeli és a szóbeli feladatok a köznapi társalgásban előforduló témákból kerülnek kiválasztásra: pl. munka, tanulás, utazás, szabadidő, család. A felkészüléshez szükséges témakörök listája a Soproni TIT-ben hozzáférhető.

Mintafeladtok letölthetőek a www.telc.hu oldalról.
A vizsga teljes ideje alatt (írásbeli, szóbeli) grafitceruzát és radírt, vagy tollat lehet használni. A vizsgán nem megengedett a szótár, nyelvkönyv vagy jegyzet használata. A vizsga ideje alatta mobiltelefont vagy más kommunikációs eszközt használó vizsgázó kizárásra kerül. A kizárásról helyben jegyzőkönyv készül.
A vizsga válaszlapját a Nemzetközi Vizsgaközpont számítógépes eljárással javítja Frankfurtban. A vizsga helyszínén nincs eredményközlés. Eredményről a vizsgaidőpont után 30 napon belül adunk tájékoztatást. Újabb 30 napon belül készül el a vizsgabizonyítvány, melyet a jelentkezés helyén lehet átvenni.
A vizsga korlátlan számban megismételhető komplex, írásbeli és szóbeli vizsgatípusokon.

 

Angol / Német  B1 – alapfokú vizsga részei

Angol / Német B2 – középfokú vizsga részei

Angol / Német C1 – felsőfokú vizsga részei