Szülők iskolája 2022

5 alkalmas ONLINE workshopunk azoknak a szülőknek szól, akiknek óvodáskorú gyermekük a közeljövőben iskolába megy.

Szabó Szilvia gyógypedagógus segítségével, olyan útmutatást, gyakorlati feladatokat kapnak a szülők, amelyekkel saját otthonukban segíthetik gyermekük eredményes iskolába lépését. 

Az érdeklődő szülőknek, akik visszajelzést küldenek a sopronitit@sopronitit.hu e-mail címre, tematikusan összeállított anyagokat, munkalapokat, mint egy kis ötlettárat ajándékozunk.

KIEGÉSZÍTŐ FELADATOK GOOGLE CLASSROOM-BAN! 

"Kedves Szülők!
Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Soproni TIT szervezésében indított 5 alkalmas workshopunkon, melynek témája az iskolaérettség.  
A kérdés tehát nem más, minthogy honnan is tudhatjuk, hogy gyermekünk iskolaérett? 
Azt is gondolhatnánk, hogy mindez egyenlő azzal, hogy gyermekünk kellően ügyes és okos. Ez azonban nem egészen így van, mint ahogy az sem, hogyha  betölti a 6. életévét automatikusan iskolaéretté is válik. Az iskolaérettség összetett fogalom, amely a gyermek egész személyiségének fejlettségét foglalja magába, éppen ezért a velük foglalkozó szakemberek is több fejlődési szempont alapján végeznek méréseket az iskolába lépés küszöbén. A fizikai, pszichés, szociális, valamint értelmi képességeket tekintjük az iskolaérettség alappilléreinek. Ideálisnak mondható esetben ezek egymással szinkronban fejlődnek, ezért ha az egyik lemarad az hatással lesz a többire is. Előfordulhat, hogy valamelyik főbb területen még egy- egy részképesség hiányos, vagy bizonytalan, ami nem feltétlenül jelent problémát, érdemes viszont  tisztában lennünk azzal, hogy gyermekünknek miben rejlenek az erősségei vagy esetleges gyengeségei. 
Sok szülő teljesen érthetően tanácstalan az iskolába lépés előtt, hiszen nagyon nehéz eldönteni egy öt vagy egy éppen csak hat éves gyermekről, hogy fél év múlva vajon eléri- e azt az érettségi szintet, ami az eredményes iskolai beváláshoz szükséges. 
A következő hetekben abban próbálok meg segítséget nyújtani, hogy szülőként mire érdemes odafigyelni és 
remélem, hogy sok olyan ötlettel gazdagodnak majd, amivel kicsit tudatosabban  segíthetik gyermekük  iskolára való felkészülését.  Mindezt természetesen szinte észrevétlenül, játékokon keresztül tesszük, ezért is bízom benne, hogy mindenki talál kedvére valót, és örömüket lelik majd a közös játékban!
Az 5 alkalmas Online workshop 5 nagy területet ölel fel, de az itt megjelenő feladatok nem minden esetben követik szigorúan az "elméleti"anyagokat, már csak azért sem, mert a gyakorlatban nem is választhatóak ilyen szigorúan el egymástól. Próbáltam olyan játékokat összeválogatni amelyek otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek és nem igényelnek sem speciális helyet, sem pedig speciális eszközöket. 

Szabó Szilvia
gyógypedagógus

Kedves Gyerekek!

Sok -sok játékkal várlak benneteket a következő öt hétben és remélem, hogy találtok majd minden alkalommal kedvetekre valót.  Ha elkészültök egy-egy feladattal akár vissza is küldhetitek nekem, nagyon örülnék neki!😉😊🤗
A farsangtól búcsúzva és a tavaszt várva küldöm nektek ezeket a vidám dalokat!🌷🌞

Jó játékot kívánok Nektek sok szeretettel!💓

Szilvi néni"

2022. március 2., szerda – Finommotorika

2022. március 9., szerda – Szociális fejlődés

2022. március 16., szerda – Mozgásfejlődés

2022. március 23., szerda - Beszédfejlődés

2022. március 30., szerda – Iskolaérettség