Munkavédelmi képviselő képzés

2016. július 8-án életbe lépett a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény több módosítása, melyek a munkavédelmi képviselő választás kérdését is érintették. A legfontosabb újdonság, hogy míg korábban az 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégekre nézve volt előírás a munkavédelmi képviselő alkalmazása, addig most már 20 fő munkavállaló felett kötelező munkavédelmi képviselőt választani. A hatályos jogszabály értelmében az érintett cégeknél ezt legkésőbb 2017. január 8-ig meg kell tenni.

Jogi háttér: A Munkavédelmi Törvény 70. § (1) szerint a megválasztott munkavédelmi képviselők részére a választást követő évben 16 órás (2 napos) alapozó-, majd évente legalább 8 órás továbbképzésen való részvétel lehetőségét kell biztosítani.

A képzésről: A Soproni TIT évtizedes felnőttképzési tapasztalatával, kiváló szakmai oktatógárdájával kínálja Önöknek munkavédelmi képviselő képzését, melyet Sopronban szervezünk meg – így munkatársaiknak nem kell távolra utazniuk, időt és pénzt takarítva meg ezzel.

Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át a megválasztott munkavédelmi képviselőknek, melyekkel aktívan tudnak részt venni a munkáltató munkavédelmi feladatainak elvégzésében, eredményesen képviselhetik a munkavállalókat. A képzés gyakorlatorientált, kiterjed a munkabiztonság, műszaki megelőzés és a munkaegészségügy területeire.

 

Lapozzon a részletekért: