„Szórakozva tanulás, kompetenciafejlesztés, egészséges életmódra nevelés és tehetséggondozás a Sopron-Fertőd kistérségben” / TÁMOP 3.2.11

A Soproni TIT TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0162. számú projektje „Szórakozva tanulás, kompetenciafejlesztés, egészséges életmódra nevelés és tehetséggondozás a Sopron-Fertőd kistérségben” címmel 2011. április 1-ével elindult.

Támogatási időszak: 2011.04.01.-2012.05.31.

A 14 hónapos projekt keretében 7 nevelési-oktatási intézmény 38 tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeit támogatjuk az idei, 2011/2012-es tanévben.

Az együttműködő oktatási intézmények a következők: Bánfalvi Óvoda, Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola – DNÖ, Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium, Fertőrákosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja Fertődön.

A támogatott tevékenységek között szerepel sportkör, városismereti-, honismereti-, szakács-cukrász szakkör, múzeumpedagógiai foglalkozás, témahét, témanap, erdei iskolai-, művészetterápiás foglalkozások, tehetséggondozó szakkörök, versenyek.


“Szórakozva tanulás, kompetenciafejlesztés, egészséges életmódra nevelés és tehetséggondozás a Sopron-Fertőd kistérségben” című, Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.11/10-es pályázattal hét közoktatási intézmény tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeit támogatta a Soproni TIT a 2011/2012-es tanévben. A projektben hét intézmény 57 tanára, tanítója, óvodapedagógusa vett részt szakmai megvalósítóként. Az ő tanórán kívüli, plusz óraszámban végzett munkájukat támogatta a pályázat, megbízásukkal és a szükséges eszközök és anyagok beszerzésével.

A pályázatban az alábbi nevelési-oktatási intézmények vettek részt:
– Bánfalvi Óvoda,
– Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola – DNÖ,
– Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola,
– Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola,
– Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium,
– Fertőrákosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,
– Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja Fertőd.

A támogatott tevékenységek között szerepelt: sportkörök általános és középiskolásoknak, városismereti-, honismereti-, drogprevenciós, néptánc, szakács-cukrász, tehetséggondozó heti és havi szakkörök, múzeumpedagógiai foglalkozások, tematikus témahetek és témanapok, erdei iskolai-, művészetterápiás foglalkozások, szavaló- és sportversenyek.